Takmičenja 2021/22.

Srpski jezik i književnost

Strani jezici

Matematika

Fizika

Istorija

6. 11. 2021. Takmičenje iz istorije

U Gradskoj biblioteci je 6. 11. 2021. godine održano XVI takmičenje iz istorije na mađarskom nastavnom jeziku u organizaciji Udruženja građana Radionica 56 Subotica.
Na takmičenju su učestvovale tri naše ekipe – jedna ekipa iz prvog razreda, jedna iz drugog i jedna iz trećeg razreda. Učenici su se spremali pod mentorstvom profesora Adrien Sabo i Miloša Vulekovića. Svi naši učenici su pohvaljeni i nagrađeni knjigama i putovanjem u Budimpeštu.

Čestitamo!

Biologija

Geografija

Hemija

Informatika

Mađarski jezik

  1. 11. 2021. Dan mađarskog jezika – završna priredba

U Agori ,,Sent Đerđ Albert“ u Segedinu 11. 11. 2021. godine održana je svečana završna priredba takmičenja organizovanog povodom Dana mađarskog jezika. Na njoj su saopšteni konačni rezultati.
Ekipa „Hajdú csemetéi“, koju su činili Noel Geler, Bojana Vojnić i Noemi Kočić, osvojila je 4. mesto. Ekipa ,,Arkadia“, čiji su članovi bili Krištof Nemet, Aurora Uglik i Luna Šipraga, osvojila je 2. mesto. Ekipa ,,CsaSzaKe“, u čijem su sastavu bili Šandor Hajdu, Kristian Šebek i Cipora Terkelj Kiš, osvojila je drugo mesto. Učenici su se takmičili pod mentorstvom profesora Agneš Hajdu i Karolja Heredija.

Čestitamo!

Sport

Matia Race, učenik 3. IT odeljenja, osvojio je prvo mesto u kategoriji muške sablje za seniore na turniru održanom 6. 11. 2021. godine u Beogradu. Čestitamo!

* * *

Na Opštinskom takmičenju u stonom tenisu ekipa Gimnazije (Vedran Bošnjak iz 2.2 odeljenja i Marino Jozić iz 1.a odeljenja) zauzela je prvo mesto, a pojedinačno prvo i drugo mesto, i obezbedila plasman na okružni nivo takmičenja.

* * *

Roland Rind, učenik 4.3 odeljenja, osvojio je treće mesto na Prvenstvu Srbije u kategoriji dubl skul za juniore. Roland je u Solnoku osvojio tri bronzane i jednu zlatnu medalju, a Reka Arnold (učenica 1.e odeljenja, koja je osvojila prvo mesto na Prvenstvu Srbije u veslanju u četvercu) osvojila je zlatnu medalju na istom takmičenju.

* * *

Reka Arnold, učenica 1.e odeljenja, osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Srbije u veslanju u četvercu.

* * *
Učenica Ana Dorka Erdei, učenica 1.e odeljenja, osvojila je treće mesto na ,,Nacionalnom galopu“, održanom u Budimpešti.